Sport & Natuur

img10Andalusië leent zich uitstekend voor mooie mountain bike, trektochten en wandelingen. Korte en lange wandelingen met verschillende niveaus zijn veelvuldig voorhanden. Onze “huisberg” de Maroma heeft een top van 2065 m, El Lucero ligt op 1779 m.  Kies één van de prachtige wandelroutes in de Sierra Tejeda en Almijara en laat je verassen door de mooie vergezichten die tot ver de Middellandse Zee in reiken, de wilde roofvogels of de berggeiten. Maar we maken ook graag een reservatie voor je voor canoying, 4×4 trails, quad trips of mountainbike verhuur, paragliden, paardrijden of speleologie bij één van onze partners. Verder is de streek uitstekend als je wil trainen op je koersfiets. Zelfs skiën in de Siera Nevada (2 h) behoort tot de mogelijkheden.

img11El Torcal (1.5 h) is een beschermd natuurgebied en ligt op een 100km van Cómpeta. Dit bijzonder landschap werd miljoenen jaren geleden gevormd. Heel bijzonder is de vorming van de in lagen gevormde gesteenten… met wat verbeelding herkennen we er figuren in. Vanop de Torcal kan je bij prachtig weer de Baai van Malaga zien

En natuurlijk kunnen we golf niet vergeten. Andalusie en meer bepaald de Costa del Sol staat bekend om zijn veelvuldige golf courts waar je winter en zomer terecht kan. Kortbij is Baviera Golf (18 hole ) (35’)

De grotten van Nerja, ‘Las Cuevas de Nerja‘, liggen op een paar kilometer afstand van het centrum van Nerja, in het dorp Maro. De prachtige druipsteengrot met zijn wonderlijk gevormde stalagmieten en stalactieten wordt ook wel “De kathedraal van het Paleolithicum” genoemd. Vanwege de prachtige akoestiek wordt hier jaarlijks in juli een groot dans- en muziekfestival georganiseerd.

img10In 1959 ontdekten vijf jongens vlakbij het dorpje Maro bij toeval de grotten toen ze op jacht waren naar vleermuizen bij een mijnschacht. Uit onderzoeken van archeologen en geologen blijkt dat de grot al vanaf de prehistorie, zo’n 30.000 jaar geleden in de Paleolithische periode, gebruikt werd voor bewoning, als schuilplaats en begraafplaats. Zo zijn er rotstekeningen van vissen en paarden aangetroffen maar ook werktuigen en skeletten.

Een jaar na ontdekking zijn de grotten al opengesteld voor het publiek en staan in de top-5 van belangrijke bezienswaardigheden in Spanje. In een van de grotten kan men een stalactiet vinden van maar liefst 32 meter hoog, een van de grootste van Europa. De grotten zijn zo groot dat men tot op de dag van vandaag nog maar 15% kent. De gangenstelsels hebben een lengte van maar liefst 5 kilometer.